The project for the conservation of genetic resources and food security advances
Main Article Content
Abstract
Food safety
The concept of food safety has undergone several modifications since the 70s, precisely when it began talking about the supply of food and its safe storage.
For the 1980s, the concept continues to incorporate new axes such as the economic one, it is determined that access to food depends on the income and rights that people have in their own development context.
In the 90s it is said that malnutrition not only depends on the above factors but also on the health conditions of the population.
At the same time, the concept of food sovereignty is being developed, which is the right of peoples to define their agricultural and food policy, without dumping, against third countries.
Downloads
Article Details
Con la finalidad de contar con un tipo de licencia más abierta en el espectro que ofrece Creative Commons, a partir de diciembre de 2022 desde el número 27, AXIOMA asume la Licencia Creative Commons 4.0 de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0(CC BY-NC-SA 4.0). Tanto el sitio web como los artículos en sus diferentes formatos, reflejan esta información.
Hasta el mes de noviembre de 2022 con el número 26, la revista AXIOMA asumió una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0). Los artículos contenidos en cada número hasta el 26, cuentan con esta licencia y su descripción se conserva en el portal de nuestra revista.
Atribución-NoComercial-SinDerivadas
CC BY-NC-ND
AXIOMA- Revista Científica de Investigación, Docencia y Proyección Social